Supervizní skupina

Supervizní skupina pro ředitele škol – bohužel pro rok 2020 již plně obsazeno.

Informace v PDF – Supervizní skupina pro ředitele škol

Asociace malých inovativních škol Vás zve na supervizní skupinu pro ředitele škol

Pozice manažera je v mnoha ohledech osamělá, přináší mnoho výzev a požadavků a zároveň je mezi ostatními členy týmu unikátní. Pro úspěch každé organizace (tedy i školy) je klíčové, aby manažeři na všech úrovních pracovali dobře, byli opečovaní a měli prostor se rozvíjet a promýšlet řešení problematických momentů. Supervizní skupina je místo, kde je právě toto ideálně možné.

Nabízíme citlivě a dynamicky utvářený prostor, kde můžeme pojmenovávat, rozklíčovávat, volit mezi různými řešeními a hledat nejlepší možné cesty postupu. A také nezapomínat na sebe a na to, jak to všechno přežít.

Budeme používat metodu supervize – tedy reflexe vlastní práce zaměřené na rozšiřování porozumění, řešení obtížných situací a učení se prostřednictvím vlastní zkušenosti a sdílení s ostatními.

Pro účast ve skupině není nutná předchozí zkušenost účastníka se supervizí. Pro účast ve skupině je vhodná ochota sdílet, klást si otázky a motivace se měnit, posouvat dál a učit.

Struktura a počet hodin

Skupina bude mít maximálně 12 členů a je koncipovaná jako uzavřená – není možné do ní v průběhu roku dále přistoupit.

Skupina společně stráví 6 dní – dva úvodní dny a další 4 dny v jednodenních setkáních.

V průběhu setkání je většina času věnována práci na tématech, která přinášejí členové skupiny.

Termíny rámcový obsah setkání
12. a 13.2. – úvod, seznamování se navzájem i se supervizí, pravidla spolupráce a první supervizní práce (Střední, či Východní Čechy)

1.4. – práce na supervizních tématech účastníků

3.6. – práce na supervizních tématech účastníků

24.9. – práce na supervizních tématech účastníků

25.11. – trochu poslední práce, uzavírání, loučení

Cena:

12.300,– (+ ubytování a stravování na prvním setkání)

Profily supervizorů

Skupina je po celou dobu vedena dvěma supervizory z týmu TUDYTAM (www.tudytam-vzdelavani.cz), což nabízí velkou možnost improvizace, bezpečí i radosti ze společné práce. Oba supervizoři mají vzdělání v oboru supervize a dlouholetou zkušenost ve vedení supervizí v různých kontextech.

Honza Kostečka

Potulný profesionální konzultant a amatérský DJ, milovník rodinného života a blízkého lidského kontaktu. Honza si práci užívá a chce, aby plynula jako příjemný večírek.

Za ty roky, co se odpovědně noří do zákoutí řízení různých organizací, dokáže nadchnout svojí energií, posunout vás v náročných situacích, vydržet i těžké věci a taky si z toho dělat legraci (někdy i srandu). Zajímá ho, co je tady a teď. Budoucnost vaší organizace vidí téměř výhradně strategicky dobře. V TUDYTAM se věnuje poradenství při rozvoji a tvorbě strategie organizací, řešení manažerských problémů, případové, týmové i individuální supervizi. Honzovou specializací jsou supervize pro manažerské týmy a manažery na vrcholných pozicích.

Daniel Kaucký

Buďte si jisti, že ať se děje cokoli Dan se na to napojí a přidá svoji energii. Možná Vás vyprovokuje, nebo nabídne nečekanou perspektivu. Z pozice protřelého supervizora a lektora volí odvážné strategie a nabízí překvapivé úhly pohledu.

Pracoval 15 let v neziskové organizaci Fokus Praha jako metodický ředitel. Lektorsky se dlouhodobě soustředí na téma zvládání obtížných situací a agrese. Řadu let superviduje týmy v oblasti sociálních služeb. Víc a víc je fascinován facilitací interpersonálních konfliktů a je celkově zapálen do zkoumání rozmanitostí vnitřního i vnějšího pole komunikačních procesů. Rád povzbuzuje vnitřní volnost otevírající souhru s druhými.

Jak Daniel a Honza pracují? – Podpora a Spojení, Radost z Práce, Reflexí ke Změnám

Podpora je v síle spojení

Dáváme podporu těm, kteří podporují jiné. S přijetím podpory pro sebe si mohu dovolit dávat jí přijatelně druhým. Dovolte si s námi laskavé kolegiální spojenectví určené pro detailní průzkum toho, co se odehrává.

Práce je nám radostí

Momenty radosti a spokojenosti jsou nezbytné přísady. Práce nám pak chutná, baví nás, jde nám a děláme jí rádi. Držíme se radosti tam, kde je, a uvolňujeme jí cestu tam, kde se zdá, že není. Radost z práce dáváme do každého momentu.

Reflexí práce navádíme ke změnám

Je důležité promýšlení a reflexe toho, co se děje. V naší práci je promýšlení odrazovým můstkem k posunu. K posunu k lepšímu, k řešení obtížného, k rozvoji skvělého. I malý krok se počítá a velké věci se skládají z malých kroků. Naše práce vede ke změnám.